Community Life

Vizita Domnului Ambasador al Romaniei Mihai Stuparu in Adelaide

Comunitatea românească din Adelaide a avut marea plăcere şi onoare să primească vizita Excelenţei Sale Domnul Mihai Stuparu, Ambasadorul României în Australia, şi a soţiei, Doamna Cristina Stuparu, care este şi Consilier al Ambasadei. Domnul Ambasador a fost invitat oficial de guvernul statului South Australia să efectueze o vizită de lucru în Adelaide la începutul lunii august 2009.

La sfârşitul vizitei Domnul Ambasador, împreună cu soţia, a participat la o seara românească organizată sâmbătă, 8 august 2009, de Asociaţia Comunităţii Româneşti din Australia de Sud. Sala de la Clubul German din Adelaide a devenit parcă neîncăpătoare pentru cei peste 150 de români care au participat la programul artistic oferit distinşilor oaspeţi.

Oaspeţii noştri au fost foarte plăcut impresionaţi de numărul mare de români prezenţi, de spectacolul artistic şi am primit numai cuvinte de laudă la adresa comunităţii româneşti şi a asociaţiei. Ei au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de doamna Angela Hule şi fetele ei, îmbrăcate în tradiţionale costume populare româneşti. Doamnei Stuparu i-a fost oferit un frumos buchet de flori.

Programul muzical instrumental a inclus solişti de înaltă valoare artistică: Maestrul Florin Rădulescu – la pian, Tinel Drăgoi – la vioară, tinerele soliste Cristina Apostol – la vioară şi Evodia Grozea – la pian. Doamna Simona Bondor a interpretat cunoscuta romanţă “Ţărăncuţă, ţărăncuţă” iar Chloe Moldovan-Castledine a cântat două piese de muzică uşoară contemporană. Lor li s-a alăturat grupul de dansatori de la Clubul German care au încheiat seara artistică cu câteva dansuri din folclorul german. Intregul program a fost de o calitate excepţională si s-a bucurat de un mare succes.

Pe lângă programul artistic, asociaţia a organizat şi o expoziţie cu tablouri pictate de pictori profesionişti şi amatori din comunitatea românească din Adelaide, printre ei numărându-se Dorina Michas, Dana Ilaş, Ştefan Măguran, Mihaela Cheva-Vince şi Liliana Stoian.

Pe parcursul serii Domnul Ambasador a avut ocazia să raspundă la unele întrebări puse de membrii comunităţii româneşti din Adelaide cu privire la paşapoartele româneşti care trebuiesc reînnoite cât şi despre posibilitatea înfiinţării unei secţii de votare în Adelaide. De asemenea Domnul Ambasador a schimbat impresii şi cu liderii de la bisericile româneşti din Adelaide: Preotul Viorel Stoica şi doamna preoteasă Dana Stoica, de la Biserica Ortodoxă “Sfântul Nicolae”, pastorul Gelu Bondor şi soţia, doamna Simona Bondor, de la Biserica Baptistă Română, şi pastorul Miron Maxemniuc, de la Biserica Penticostală Română.

Asociaţia mulţumeşte tuturor celor care au ajutat la aranjatul sălii şi a expoziţiei de tablouri: Gabi Vădean, Adnana Ionescu, Sorana Ionescu-Saade, Alexandrina Cristea, Dana Ilaş, Dorina Michas, Ştefan Măguran şi Sorel Cibi.

Poze de la seara românească le puteţi viziona la link-ul de mai jos.

See photos

Liliana Stoian

Last updated: 12 August 2009

 

Leave a comment

Leave a comment